Overblik over forskningen i amatørmusikken

Videncenter for Direktion (1)

I forbindelse med konferencen “MUSIK HELE LIVET?” den 29. september 2018 i København offentliggjorde paraplyorganisationen AKKS – Amatørernes Kunst og Kultur Samråd rapporten/bogen ‘Mod mere viden om amatørmusikken’. Bogen er udarbejdet af Sofie Holm Nielsen, og giver et overblik over forskningen i amatørmusik indenfor især wellbeing og sundhed.

I forbindelse med forskningskonferencen blev der udarbejdet et Magasin. Magasinet dokumenterer og diskuterer konferencens begivenheder med bl.a. sammendrag af forskernes oplæg og synspunkter fra deltagerne. Du kan hermed danne dig et indblik i konferencens debatter og få et overblik over temaerne i forskningen i amatørmusik.

For første gang nogensinde findes der nu et samlet overblik over en stor del af den forskning, der viser at det er sundt at synge i kor og spille i orkester.

Om rapporten “Mod mere viden om amatørmusikken”:
Rapport af Sofie Holm Nielsen, udkom i forbindelse med AKKS’ forskningskonference 29. september 2018. Hovedtendenser er udledt på baggrund af den forskning, det har været muligt for forfatteren at gennemgå. Rapporten samler talmateriale, statistik med mere fra undersøgelser foretaget på europæisk niveau – for eksempel EUROBAROMETER-undersøgelsen
”Cultural Access and Participation” fra 2013 – samt undersøgelser fra Australien, USA, Canada, Japan, England, Irland, Østrig, Belgien, Sverige og Danmark. Fra sidstnævnte blandt andet ”Danskernes Kulturvaner fra 2012” og den nyligt udgivne ”Music and Public Health – A Nordic Perspectiv” af Lars Ole Bonde og Töres Theorell.
Om Sofie Holm Nielsen:
Kandidat i Pædagogisk Psykologi fra Aarhus Universitet med speciale i børns sociale og musikalske udvikling samt bachelor i Musikvidenskab. Underviser på VIA pædagog-uddannelsen i Randers. Har arbejdet som musikpædagog og korleder og med flere forskningsprojekter blandt andet om El Sistema.

 

Webmagasinet kan downloades HER

Forskningsbogen kan downloades HER

Læs mere om AKKS lige HER

Tekst: Susan Fazakerley og Steen Finsen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s